Elämystehdas Vaakalauta

Luonneroolipeli yrityksille

 Lisää virtaa ja hyvinvointia työpaikalle avoimemman vuorovaikutuksen kautta

Luonneroolipelissä pääset murtautumaan omaa arkeasi toisinaan rajoittavan luonneroolin ulkopuolelle. Pääset löytämään itsestäsi uusia puolia, jotka voit ottaa mukaasi tulevaisuuden tiimipalavereita tai tiukkoja keskusteluita helpottamaan.

Millaista olisi olla vähän kärsivällisempi, rohkeampi, iloisempi tai ehkä jopa piikikkäämpi? Mihin se voisi johtaakaan?

Ota siitä selvää Luonneroolipelissä työporukkasi kanssa!

 

Miksi roolien tuuletus on tärkeää?

Olemme työpaikoilla usein jämähtäneet vetämään tiettyä roolia. Sellaista, joka nyt vaan sattuu olemaan sovelias kyseisessä ympäristössä ja kulttuurissa. Ehkä tuo rooli on tuttu myös muista ihmissuhteistamme.

Monen kohdalla tuttuun ja turvalliseen rooliin voi kuulua mm. se, että emme näytä tunteitamme tai emme sano asioita suoraan. Ehkä sinäkin olet istunut kokouspöydässä, jossa aistit että kaikki kyllä tietävät ongelman, mutta kukaan ei kehtaa ottaa sitä puheeksi?

Jotkut puolestaan täräyttelevät tiskiin omia näkemyksiään sellaisella syötöllä, että muut jäävät jalkoihin. Joku toimii ennen kuin ajattelee ja joku toinen puolestaan ei uskalla ottaa yhtään riskiä ennen kuin tarttuu toimeen.

Tällaisesta omiin kaavoihin kangistumisesta ja toisaalta myös muiden näkemisestä tiettyjen roolien läpi seuraa vuorovaikutukseen vaikeutta. Kuten vaikkapa väärinkäsityksiä tai kroonista erimielisyyttä.

Välillä vuorovaikutksen vaikeus on hädin tuskin havaittavissa pintapuolelta. Silti moni ihmettelee jatkuvia jumituksia kehossaan, loputonta stressikierrettä tai uupumuksen uhkaa ilmassa.

Kun omasta luonneroolistaan astuu hetkeksi syrjään, pystyy omaa ja toisten toimintaa tarkastelemaan tietoisemmin. Uusi näkökulma avaa uusia toimintatapoja ja tuo lisää rentoutta niin tekemiseen kuin ihmissuhteisiinkin.

 

Mitä hyötyä luonneroolipelistä on työyhteisöllesi?

Luonneroolipeli on hauska tapa oppia parempaa vuorovaikutusta ja vapauttaa keskustelukulttuuria. Sen avulla johtajat ja työntekijät löytävät itsestään ja kollegoistaan uusia yllättäviäkin puolia.

Vapautuneesta ja avoimesta työilmapiiristä seuraa:

Enemmän energiaa

Mitä enemmän ihmiset voivat olla omia itsejään, sitä enemmän he rentoutuvat. Luovuus ja uudet innovaatiot alkavat virrata. Turhat uupumukset vähenevät ja töissä on mukavaa olla. Tällä on myös iso vaikutus tuottavuuteen.

Tehdään oikeita asioita fiksummin

Kun toimimattomien työtapojen kyseenalaistus on sallittua, on myös mahdollista löytää niihin ratkaisut. Tällöin ongelmat eivät jää hiertämään hampaankoloon ja aiheuttamaan haikailuja parempien pestien perään.

Hyväksyvä ja hyvinvoiva työyhteisö

Kommunikaatio on helpompaa, kun ymmärrämme toistemme erilaisuutta. Hyväksynnästä seuraava hyvinvointi välittyy työkaverien lisäksi niin asiakkaille kuin kotioloihinkin.

 

Mitenkäs peli käytännössä tapahtuu?

Niin ristiriitaiselta kuin se kuulostaakin, omasta luonneroolistaan voi vapautua roolipelaamisen kautta!

Ennen varsinaista peliä luomme yhdessä hahmot pelinjohtajan (Nooran) hellässä huomassa. Lisäksi teemme lämmittelyharjoituksia, jotta kynnys lähteä kokeilemaan tällaista uutta leikittelyä on mahdollisimman matala. Homma sopii aivan mainiosti myös niille, jotka eivät ole aiemmin impron tai näyttelemisen parissa mitään puuhailleet.

Luonneroolipelissä eläydymme luotuihin hahmoihin, joiden avulla voimme tutkia uusia luonteenpiirteitä. Se tapahtuu annetussa ympäristössä improvisoiden pelinjohtajan avustuksella.

Peli sijoittuu Elämystehdas Vaakalaudan uuden tuotantotiimin ideointipalaveriin. Elämystehdas tarjoilee tasapainottavia kokemuksia ihmisille, joiden elämä on suistunut kuolettavan tylsään järjestelmällisyyteen tai karmaisevaan kaaokseen. Mikä tasapainottaisi vaakalaudan? Tule mukaan stormaamaan!

Peliosuuden jälkeen on varattu reilusti aikaa keskustelulle, sillä luonneroolipelin perimmäisenä tarkoituksena on oppia jotain uutta omasta itsestään.

Tämän elämysseikkailun kesto kokonaisuudessaan on 3h 30min.

 

Missä luonneroolipeli pidetään?

Tapahtuma voidaan järjestää työpaikallanne neuvotteluhuoneessa tai etänä Zoomissa.

Vaatimukset tilan suhteen:
– Videotykki, jolle voi heijastaa kuvaa läppäristä
– Äänentoisto, jolla voi soittaa musaa tietokoneelta tai kännykästä
– Erillisiä pöytiä 1-3 kpl osallistujamäärän mukaan (6 tai alle = 1 pöytä, 7-12 = 2 pöytää, 13-18 = 3 pöytää jne.)

 

Hinta ja osallistujamäärä

Luonneroolipeli-elämyksen hinta on 1690€ (sis. ALV 24%), jos osallistujia on alle 18.

Konsepti skaalautuu hyvin vaikka 100 henkeen asti, mutta tällöin tarvitaan luonnollisesti myös isompi tila.

Tilaa tästä mahtava elämys teidän porukalle!

Jätä tilauksesi minulle tällä lomakkeella. Voit myös ottaa yhteyttä puhelimitse: 040 140 6221 / Noora Korppi.

15 + 5 =