Korpin loitsulaulupiiri

Nousee liekit maasta
Maaemon povesta
Korventaen kaiken kärsivän
Tehden tilaa ilolle isommalle

Tunnetaitoja laulun keinoin

Korpin loitsulaulupiirissä laulamme ”mantroja” omalla äidinkielellämme. Kalevalan suuntaan kumartelevat tekstit kuljettavat meidät lävitse erilaisten tunnetilojen.

Meditatiivisella ja shamanistisella laulumatkalla on yleensä jokin teema, kuten oman varjopuolen kohtaaminen, sisäinen voima tai lemmen nostatus.

Sävelmät ovat yksinkertaisia, ja jokainen pääsee varmasti kärryille parin kuuntelukerran jälkeen. Tärkeintä on oman äänen ilmaisu ja laulamisen ilo, ei niinkään se osuuko oikeaan sanaan tai nuottiin.

Laulupiirin lopuksi luvassa on rentouttava rumpumatka.

Kaikille avoimien loitsulaulupiirien tiedot löydät Nooran FB-sivulta.

"Ihanan tunteikas, luonnollinen ja luonnonläheinen tapa eläytyä hetkeen ja löytää yhteys omaan sisimpään."

- Saila

Työhyvinvointi­päivät, virkistyspäivät, polttarit, juhlat…

Kun haluat kokea jotakin taatusti uutta, taianomaista ja elämyksellistä yhdessä työporukan tai ystäviesi kanssa, kutsu minut pitämään loitsulaulupiiriä tapahtumaasi.

Piirin kesto voi olla 1-3h. Mitä pitempi, sitä vaikuttavampi kokemus luonnollisesti on.

Hinnasta voidaan neuvotella, ja siihen vaikuttaa osallistujien määrä, ajankohta ja paikan sijainti.

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella tai soittamalla / WhatsApilla: 040 140 6221, niin voit kertoa suunnitelmistasi lisää!

 

Olen kiinnostunut loitsulaulu­piiristä

7 + 6 =

"Ihan kuin ois saunassa ollut. On sellainen sisältä puhdistunut olo."

- Muutamakin osallistuja laulupiirin jälkeen

Kysymyksiä ja vastauksia loitsulauluista

Voiko näitä kuunnella jostain netistä?

Kyllä vaan, musatubestani löytyy soittolista, jonne olen jokusen loitsun taltioinut.

Mistä loitsulaulut saivat alkunsa?

Sain oman ensikosketukseni mantrojen laulantaan kundaliinijoogatunneilla. Tykästyin touhun meditatiiviseen luonteeseen, ja jokusen kerran pääsin sanskriitinkielisiä tekstejä rallatellessani todella syvään rauhan ja rakkauden tilaan.

Sitten rupesin pohtimaan, että miksi kukaan ei tee näitä suomeksi. Olisi meinaan kiva ymmärtää mitä ja mille ylipäänsä laulaa. Tuumailin myös, että miksipä lauluja ei voisi olla tunneskaalan koko kirjossa. Tässä eloni varrella kun olen oppinut, että kaikenlaisten tunnetilojen sallinta on avain sellaiseen pysyvämpään hyväksyntään ja läsnäoloon.

Keväällä 2018 kävin rakentelemassa itselleni rummun, ja sitä soitellessani aloin huomata suustani putoilevan laulunpätkiä. Raapustelin ne talteen ja pyydystelin melodioita. Sain idean loitsulaulupiireistä, jonka kappaleiden draaman kaari kuljettaisi meidät voimakkaidenkin tunnetilojen läpi turvallisesti ja lempeästi. Tuumailin millaisia lauluja kokonaisuus vielä kaipaisi – ja kohta ne virtasivatkin luokseni.

What is this sorcery? Siis että ihan oikeita loitsujako? Toimiiko ne?

Ajassa ei tarvitse mennä sataakaan vuotta taaksepäin, kun suomalaiset vielä veistelivät loitsulauluja tilanteeseen jos toiseenkin. Kuten vaikka hyvän sadon turvaksi, naimaonneksi ja tautien karkottamiseksi. Perinne on kuitenkin hiipunut viime vuosikymmeninä (ehkäpä televisio ja internet ovat syrjäyttäneet yhteiset tarinankerronta- ja lauluillat?).

Ei tarvitse edes uskoa taikuuden olemassaoloon ymmärtääkseen, että ne sanat joita käytämme ja kuulemme – varsinkin ne jotka toistuvat – vaikuttavat ajatuksiimme ja tunteisiimme vahvasti. Ne muovaavat todellisuutta, jossa elämme!

Hakiessani kuvaavaa sanaa näille suomimantroilleni, harkitsin aluksi perinteikästä runolaulu-sanaa. Hylkäsin sen huomatessani etteivät tekstit kuitenkaan täydellisesti noudattaneet niihen kuuluvaa muotoa ja tavumääriä. Muutaman piirin pidettyäni yleisöni vahvisti, että loitsulaulujahan nämä vaikutuksiltaan ovat. Sitä vaikutusta on vaikea sanoin tavoittaa, joten suosittelen kokeilemaan itse. 🙂