Yksilövalmennus

Tukea ja tietoisuutta tunteiden käsittelyyn

Oletko käynyt jo jonkin aikaa terapiassa juttelemassa, mutta sinusta tuntuu että homma ei etene oikein minnekään?

Tai ehkä olet jo tutustunut tunnetyöskentelyyn ja haluat vahvistaa omaa sisäisen turvan ja tuen kokemustasi?

Teetkö työtä muiden ihmisten auttamisen parissa ja haluat vahvistaa omia tunnetaitojasi, jotta voit tukea paremmin omia asiakkaitasi ja välttää ylikuormittumisen?

Jos kuulut johonkin näistä ryhmistä, yksilövalmennukseni voi sopia sinulle hyvin. Eniten valmennuksestani saavat irti ne, joilla on jo jonkin verran kokemusta itsensä kanssa työskentelystä.

Tervetuloa tutustumaan!

 

ParanEminen alkaa yhteydestä

Valmennuksessa, hoidossa tai terapiassa kaikkein parantavin vaikutus on yhteydellä, jonka perustana on läsnäolo, rakkaus ja turva. Tällaisessa yhteydessä voit kokea tulevasi kohdatuksi sellaisena kuin olet. Voit kokea olevasi hyväksytty ja kannateltu kaikkine tunteinesi.

Kokemukseni on osoittanut, että sopivan oppaan osuessa kohdalle, kielenkannat heltiävät ja tunteiden padot alkavat purkautua itsestään. (Olet ehkä kokenutkin tällaista joskus kumppanisi kanssa?)

Sopivuus onkin sitten oma selittämätön ihmiskemiallinen ilmiönsä. Siihen liittyy ainakin läsnäolo, tietoisuus ja energia eli se, miltä toisen henkilön seurassa tuntuu.

Sopivan valmentajan, hoitajan tai terapeutin tunnistat siitä, että yhteys tuntuu luontevalta, koet olevasi turvassa kyseisen henkilön kanssa ja kehosi pystyy rentoutumaan. Luottamuksen rakentamiseen menee joillakin aikaa, mutta uskon että ensivaikutelman jälkeinen intuitio kertoo jo paljon.

 

Näkemykseni tunnetyöskentelystä

Tunnetyöskentely tähtää siihen, että pystymme sallimaan tunteemme – ja itsemme – sellaisina kuin ne ovat kussakin hetkessä.

Kun olemme tietoisia omista tunteistamme, on meidän helpompi luoda yhteyttä myös muihin ihmisiin. Pystymme helpommin puhumaan tunteistamme, virittäytymään muiden ihmisten tunnetiloihin ja kohtaamaan heidät myötätuntoisesti.

Kun tunteet virtaavat vapaasti, myös elämä virtaa vapaasti. Silloin on helpompi olla rehellinen itselleen siitä, mitä ihan aidosti haluaa ja päätyy keskittymään merkityksellisiin asioihin.

Tunnetyöskentelyssä tulee olla pohja kunnossa. Siihen kuuluu:

 • Läsnäolo
 • Kehoyhteys (yhteys kehon fyysisiin tuntemuksiin, tunteisiin ja aistimuksiin)
 • Tietoisuus tunteista
 • Tunteiden sallinta
 • Tunteiden ilmaisu
 • Itselempeys 

Tunnemestarin 6 taitoa -esittelyvideo avaa näistä kutakin tarkemmin. (Videolla mainittua kurssia ei ole nyt saatavilla, mutta näitä kaikkia voidaan yksilövalmennuksessa treenata.)

 

Mihin valmennus perustuu?

Ohjaukseni keskiössä on inhimillisen kohtaamisen lisäksi kehollinen, traumatietoinen tunnetyöskentely. Hyödynnän vahvaa osaamistani myös NLP:n*, sosiaalipanoraaman** sekä ratkaisukeskeisen coachingin parista.

* NLP = neurolingvistinen ohjelmointi, jonka avulla voidaan mm. tutkia kokemuksen rakennetta tiedostamattomassa mielessä. Suoraan alitajunnan kanssa työskentely on usein huomattavasti nopeampaa ja tehokkaampaa kuin mielen tarinoiden pyörittely.

** Sosiaalipanoraama = ihmissuhteiden tiedostamaton kartta, perustuu sosiaalipsykologiaan ja NLP:hen. Sospanin avulla voidaan tehdä tuntuvia muutoksia ihmissuhteissa jo yhdessä sessiossa. Se tarjoaa mahdollisuuden jopa esivanhemmilta asti kantautuvien tunnetaakkojen purkamiseen.

 

Mitä valmennuksessa tapahtuu?

Sinä puhut, minä kuuntelen ja kyselen. Välillä saatan kertoa tarinan tai teorian, joka voi saada sinut oivaltamaan jotain.

Annamme reilusti tilaa myös tunteille ja niiden tuntemiselle kehossa. Opastan sinua tarvittaessa prosessoinnissa ja tarjoan läsnäolevan, lempeän ja turvallisen tilan, jossa kaikkien tunteiden tunteminen ja ilmaisu on sallittua.

Voi olla, että työskentelemme mielikuvien, metaforien ja sisäisten äänten kanssa. Ihmissuhteita koskevissa tilanteissa saatamme hyödyntää sosiaalipanoraamaa.

Liikkeen, äänen ja tilan käyttö on myös usein hyödyllistä.

Näen, kuulen ja aistin paljon, ja toisinaan jaan näitä havaintoja myös sinun kanssasi, jos se sinulle sopii.

Minulla ei ole tapaamisille mitään tiettyä tavoitetta tai ennaltamäärättyä struktuuria. Se tapahtuu, minkä kuuluukin tapahtua.

Varmaa kuitenkin on, että kohtaaminen myllää jotain sisuksissasi ja pistää liikkeelle niin ajatuksia kuin energiaakin.

 

Millaisia vaikutuksia valmennuksella voi olla?

 • Saat vahvemman yhteyden itseesi, siihen kuka olet ja mitä haluat
 • Yhteytesi kehoon vahvistuu – alat kuulla sen viestejä
 • Tunnistat ja osaat sanoittaa tunteitasi paremmin
 • Tukalien tunteiden käsittely helpottuu
 • Opit asettamaan terveet rajat
 • Saat kokea enemmän turvaa ja tasapainoa elämässäsi
 • Koet aidompaa yhteyttä ja läsnäoloa ihmissuhteissasi
 • Koet enemmän rakkautta ja myötätuntoa itseäsi ja läheisiäsi kohtaan

 

Missä valmennus pidetään?

Ehdottomasti paras ympäristö tällaiselle kohtaamiselle on metsä, jossa luonto antaa oman vahvan tukensa prosessille. Voimme toteuttaa valmennuksen kävelylenkin lomassa Tampereen Kaupin metsässä tai Pirkkalassa Iso-Naistenjärven tuntumassa.

Valmennus on mahdollista järjestää myös sisätiloissa Tampereella.

Pk-seudulla valmennus onnistuu livenä (metsäilyn merkeissä tai valmennustilassa) suunnilleen kerran kuussa.

Vaihtoehtona on myös tavata etänä Zoomin välityksellä. Varmista tällöin, että sinulla on rauhallinen ja rento tila kohtaamiselle. Parhaassa tapauksessa sinulla on myös tilaa liikkua ympärilläsi.

 

Miten paljon valmennus maksaa?

Yksittäisen valmennustuokion kesto on 60min. 8 kerran sarjassa sessioiden pituus on 75min. Hinnat sisältävät alv  24%.

 • Tutustumistuokio uusille asiakkaille: 55€
 • Yksittäinen sessio: 111€
 • 8 session sarja: 888€

“Tästä yhdestä kerrasta oli enemmän hyötyä kuin kaikista terapeuteista ja psykologeista tähän mennessä yhteensä! Yleensä hyvän terapiakerran aikana on kokenut yhden valaistuksen, nyt niitä tuli viiden minuutin välein. Noora osasi kysyä juuri oikeat kysymykset, havaitsin että tiedänkin jo vastauksen moniin asioihin. Hän myös auttoi linkittämään asioita, joiden yhteyttä en ollut tajunnut. Kiitos hurjasti, tätä lisää! <3″

- Sofia, 26

“Nooralle on todella helppo avautua. Hänen läsnäollessaan on tilaa puhua auki mielen ja tunteiden solmuja ja saada niihin uusia oivalluksia ja näkökulmia. Hän osaa intuitiivisesti valita osuvia harjoituksia ja kysymyksiä, jotka vievät asioita eteenpäin. Olen coaching-sessioissa päässyt käsiksi syvällä oleviin pelkoihin ja tarpeisiin ja saanut välineitä käsitellä niitä.”

- Heidi, 30

"Noora piti minulle ikimuistoisen valmennusmatkan. Löytyi keskusteluyhteys, joka oli syvempi kuin tähän saakka kohtaamillani ammattiauttajilla, ja etenkin teemavalinta ja -ohjaus oli hämmentävän tarkkanäköistä ja osuvaa. Hain itsetuntemuksen kasvua ja sitä sain, eikä vielä tiedä kuinka pitkälle sama aloitettu polku vie. Lämmin kiitos!

- “The Fool”, 27

 

Varaa aika omaan sessioon!

Kun haluat saada vahvemman yhteyden itseesi ja kehoosi, parantaa ihmissuhteitasi ja oppia työskentelemään tunteittesi kanssa, pistä viestiä tulemaan alla olevalla lomakkeella. Kerro lyhyesti tilanteestasi ja ehdota kolmea sinulle käyvää aikaa arkipäivisin välillä klo 14-20. Vastaan sinulle mahdollisimman pian. <3

1 + 11 =