Nooran tarina

Hei, olen Noora Korppi. Tietotekniikan diplomi-insinööri, fantasiamaailmoista, metsäseikkailuista ja progemetallista syttyvä laulaja-lauluntekijä. Olen kouluttanut ihmisiä niin tietotekniikan kuin henkisenkin kasvun saralla yhteensä yli 10 vuotta. Henkilökohtaisena coachina olen toiminut vuodesta 2013.

Minusta ei koskaan pitänyt tulla tunnevalmentajaa, mutta tässä sitä nyt ollaan.

Ensin vietin Jumi-Tönkkölässä (eli emotionaalisen estyneisyyden ulottuvuudessa) suunnilleen 30 vuotta. Siellä pärjätäkseni olin oppinut, että pystyn ajatuksen voimalla kitkemään pois ei-toivottuja ihastuksia ja pakottamaan itseni tekemään asioita, joita en halua niin ihmissuhteissa, opiskelussa kuin töissäkin. Koska niin vaan kuuluu tehdä.

Ihmissuhteissani oli myös kosolti ryppyjä. Eräs kumppani sanoi ettei halunnut enää kuulla kuulumisiani. Toinen ilmaisi minua kohtaan vain negatiivisia tunteita. Useammankin kohdalla, kun aistin epämääräistä emotionaalista etäisyyttä ja kysyin mikä on vikana, vastaus oli että ”Ei mikään”. Olin sellaistenkin kumppanien kanssa, jotka sysäsivät vastuun omista vaikeista tunteistaan täysin minun harteilleni.

Herkkänä empaatikkona luulin kärsimykseni johtuvan siitä, etten itse osannut sopeutua tilanteeseen tarpeeksi hyvin. Enkä toisaalta myöskään tiennyt, että paremminkin voisi olla.

Sitten koin kolme herätystä:

1) Paloin loppuun: Kehoni oli protestoinut kipuilemalla selittämättömästi siitä lähtien kun olin 18. Se täräytti minut hereille loppuunpalamisella noin 10 vuotta sitten. Olin jo sitä ennen koettanut löytää apua virallisia reittejä, mutta saanut liian monta kertaa vastaukseksi: ”En mä tiedä mikä sua vaivaa, odota että se menee itsestään ohi.” Otin ohjat omiin käsiini ja lähdin etsimään vastauksia ruokavalioviidakosta, joogasta, meditaatiosta ja henkisistä opuksista.

2) Tajusin olevani lukossa: Ensimmäiselle itsetuntemuskurssille osallistuttuani oivalsin, että parisuhteeni menivät mönkään siksi kun en rakastanut itseäni. Koska pelkäsin konflikteja ja hylätyksi tulemista, olin sivuuttanut kokonaan omat tunteeni ja tarpeeni! Tuon kurssin ravisuttavimmat oivallukset liittyivät siihen, millaista rakkautta jokaisen tulisi saada suhteissaan kokea. Olen koonnut vastaavanlaisen listan Vetovoiman 4 tasoa: Tunneyhteys- e-kirjaan (jonka voit ladata sivuiltani ilmaiseksi).

3) Henkinen herätys: Luonnontiedeuskon varaan rakennettu maailmankuvani heitti komean kuperkeikan, kun kerran meditoin erosuruissani ja energiakanavat poksahtivat auki yllättäen vuonna 2013. Siinä riitti skeptisyyttään nieleskelevällä insinöörillä ihmettelemistä. Välillä luulinkin tulleeni hulluksi, kun meditoidessani näin valoja, kehoni tärisi ja teki joogaliikkeitä ihan itsestään.

Kundaliinienergian herääminen sai aikaan sen, että vanhat tunnejumit ja traumamöykyt alkoivat vyöryä kehomielisysteemin suljetulta osastolta esiin. Koska länsimainen psykologia ei vielä silloinkaan tämän tyyppisiä tapauksia tunnistanut, oli minun etsittävä apua intensiiviseen mörköpainiini muualta.

Niinpä sukelsin yhä syvempiin vesiin ymmärtääkseni ihmisyyden suurimpia mysteerejä. Opiskelin coachiksi (World Coaching Organizationin peruskurssi ja Master-kurssi), rautaisannoksen NLP:tä (eli neurolingvististä ohjelmointia, jota kutsun ohjelmointirajapinnaksi tiedostamattomaan mieleen ja Mindfulness 2.0:ksi), pänttäsin psykologiaa ja henkisyyttä netistä ja kirjoista, ammensin kursseilta tantraa, syvähengittelyä, shamanismia – ja monenmoista muuta itsetuntemusta lisäävää harjoitusta.

Kokeilin ja kyseenalaistin monia perinteisiä ajatusmalleja, henkisiä oppeja ja parannusmenetelmiä. Välillä kiersin ympyrää, joskus rämmin umpiryteikössä ja toisinaan löysin selkeän polunpätkän, jolla kulku sujui sulavasti. Huomasin, että kullakin menetelmällä ja opetuksella oli aikansa ja paikkansa, eivätkä kaikki aina toimi eikä varsinkaan kaikille.

Suurin hyöty näillä tutkimusmatkoillani on ollut vertaisteni kanssakulkijoiden (kurssikavereiden, ystävien ja kumppanien) tuesta sekä muutamista viisaista opettajista, jotka ovat kulkeneet muutaman askeleen edellä. Eniten olen saanut heiltä, jotka ovat opettaneet minua olemaan läsnä omalle kokemukselleni ja olleet myötätuntoisesti läsnä kipuiluilleni, kun en ole itse siihen pystynyt.

Oivalsin, että aika yksinkertaisista asioista tässä pohjimmiltaan on kyse. Oli haasteena sitten krooninen sairastelu, loppuunpalaminen tai merkityksettömyys, henkisen heräämisen aiheuttama sisäinen kaaos tai vaikka ihmissuhdesolmut, kaikkiin löytyy helpotusta, kun oppii olemaan läsnä kehossaan ja sallimaan tunteensa.

Kaikkein tärkein opettajani onkin ollut oma kehoni. Vasta kun rupesin kiinnittämään siihen huomiota uteliaisuudella ja myötätunnolla, mitä se olikin jo vuosia kerjännyt sairastelemalla, opin tiedostamaan tunteitani.

Varovaisesti annoin itselleni luvan myös todella tuntea tunteitani. Sanoin niille tervetuloa. Jopa niille jotka näyttivät ensisilmäyksellä rupikonnilta. Rahtunen kerrallaan opin luottamaan siihen, että muut eivät juokse kirkuen pakoon, jos vähän raotan todellisten tuntemusteni kirstua heillekin.

Vähitellen sain huomata muutoksen, joka oli syntynyt monien oivallusten ja onnistumisten sekä eeppisten erehdysten kautta. Minussa oli alkanut kyteä sellaiset itsearvostuksen ja rakkauden kipinät, jotka kertoivat siitä, että vuosien sisäinen työ oli tuonut minut toiselle puolelle –

Tunneyhteyden maille.

Siellä ystävyyssuhteeni muuttuivat. Osa jäi taakse tönkkölään, ja ne jotka jäivät alkoiva aueta aivan uudella tasolla. Aloin vetää puoleeni myös uusia ihania ihmisiä. Sellaisia, jotka osaavat kehua ja sanoa kauniita asioita. Sellaisia, joiden kanssa pystymme molemmat puhumaan tunteistamme. Jopa niistä hankalista ja ihan rakentavaan sävyyn. Seksistä on tullut taivaallisen hyvää, eikä se johdu pelkästään huomaavaisista kumppaneista vaan siitä, että pystyn olemaan vapautuneesti läsnä sille kaikelle mitä tunnen.

Se on täysin mahdollista myös sinulle.

Teen valmennustyötäni siksi, ettei kenenkään tarvitsisi omissa suhteissaan tyytyä yhtään vähempään eikä varsinkaan huonoon kohteluun, kohtaamattomuuteen ja kylmyyteen.

Jotta voit kokea tunneyhteyttä suhteissasi, olen lähes 100% varma siitä, ettet tarvitse yhtäkään henkistä heräämistä, täydenkuun rituaaleja tai vuosia valaistuneen gurun opissa vuorilla. Tarvitset vain itsellesi sopivan opastajan, yksinkertaisia harjoituksia ja kokemuksen siitä, että saat tulla nähdyksi ja kuulluksi sellaisena kuin olet.

Rakkaudella,
Noora

Tässä vielä lista tärkeimmistä koulutuksista ja kursseista elämäni varrelta:

2010 Diplomi-insinööri, Aalto-yliopisto
2013 WeCreate International Coach
2014 NLP Practitioner (opettajana Marja-Leena Savimäki)
2014 Yrittäjän ammattitutkinto
2014 WeCreate Master Coach
2015 NLP Coach (opettajana Veli-Matti Toivonen)
2015 NLP Master (opettajana Marja-Leena Savimäki)
2015 Vapaa & Onnellinen (osallistujana ja Aaro Löfin avustajana)
2015 Vapaa & Onnellinen 2 -jatkokurssi
2016 Lauluntekijä, HEO
2016 Social Panorama Consultant
2020 NLP Associate Trainer (opettajana Veli-Matti Toivonen)