Testiposti

mennessä syys 17, 2016

Vastaukseni tuohon kysymykseen on vuosien mittaan vaihdellut. Välillä olen ollut oman elämäni merkityksestä tietoisempi, välillä millään ei ole ollut mitään väliä.

Tällä hetkellä oman elämäni merkitys on: minun oma elämäni. Se kaikki, mikä kuuluu minun elämääni. Minun elämäni tapahtuu ja toteutuu joka hetki omalla, ainutlaatuisella tavallaan. Se ei ole sidoksissa minkään tietyn asian tekemiseen, vaan siihen kuuluu ihan kaikki vessassa käymisestä hengittämiseen, ajatteluun, töihin ja vuorovaikutukseen. Siihen kuuluu ihan yhtä lailla asiat, jotka ylläpitävät elämääni kuin asiatkin, joita tykkään tehdä ja myös ne asiat, joista en ole ihan niin innoissani.

Se, että olen olemassa, on jo itsessään äärimmäisen jännää, ja vielä jännempää on ajatella, ettei kukaan muu pysty elämään elämääni sillä tavoin kuin minä itse.

Joskus minullakin on epätehokkaita mökötyspäiviä, mutta kun muistan, että ne ovat osa tätä isoa kokonaisuutta ja ehkä vihjaamassa levon tarpeesta, voin toivottaa nekin tervetulleeksi.

Niinä päivinä kun en muista tarkastella asiaa noin kokonaisvaltaisesta perspektiivistä, iloitsen siitä, että saan olla rakkaiden ihmisten kanssa tai omassa rauhassa. Olen kiitollinen siitä, että saan tehdä asioita joista tykkään ja jotka kuljettavat minua kohti unelmiani.