Tunne Juuresi-retriitti

Keväällä 2021 Alkemistin talo, Mäntsälä

Loppu uhriutumiselle – alku tasapainoisille, aidosti ravitseville ihmissuhteille!

 
Tunne Juuresi -retriitillä:

 • Tiedostat ihmissuhteitasi ohjailevat kaavat, jotka kumpuavat lapsuudenperheestä
 • Parannat vanhemmilta ja esivanhemmilta kulkeutuneet uhriutumisen tunnetaakat
 • Vahvistat rajojasi ja juurrut vahvemmin omaan voimaasi

Pääset astumaan uuteen vuoteen avoimena tasapainoisille, aidosti ravitseville ja rakastaville ihmissuhteille!


Onko tämä tarina sinulle tuttu?

Liiallista kiltteyttä ja ylikuormittumista töissä. Alistumista, huonoa kohtelua ja omien tarpeiden syrjään työntämistä parisuhteissa. Herkkyyttä, jota kukaan ei lapsena ymmärtänyt – hyvä jos ymmärtää vieläkään. Suku täynnä uhreja, jotka kilpailevat siitä kenellä on ollut vaikein elämä…

Joko riittää?

Niin karua kuin se onkin, tämä tarina on edelleen aivan liian tavallinen täällä Suomessa. Itsekin olen oman osani siitä saanut, ja siksi tämä uhriutumisen teema on kiehtonut – ja piinannut – minua monet vuodet. 

Uhriutumisen, alistumisen ja rajattomuuden juuret ovat syvällä. Ne kiemurtelevat kansakuntamme historiassa satojen vuosien taakse! Esivanhempamme ovat joutuneet elämään muiden vallan alla pitkään. He ovat tiedostamattaan siirtäneet muiston alistetusta asemastaan ja huono-osaisuudestaan aina seuraavalle polvelle ja seuraavalle ja seuraavalle…

Kunnes väliin tulee joku, joka tiedostaa kaavan ja murtaa sen.

Joku, joka tekee valtaisan palveluksen niin itselleen, seuraaville polville kuin kaikille ihmisille elämässään.

Joku, joka avaa oven vihdoin rakkaudelle.

Se voit olla sinä!

Maa muuttuu makeaksi
Ilman ilme iloisaksi
Aika uuden rikkauden aukee

Tuli tulee tuttavaksi
Veden välke valoisaksi
Aika uuden rakkauden aukee

Miten tämä retriitti voi muuttaa elämääsi?

Kun vanhat uhriutumisen kaavat lähtevät murtumaan, alat elää elämääsi kuten Sinä haluat. Alat paremmin ymmärtää mikä on oma tahtosi ja tehdä valintoja, jotka vievät sinua kohti unelmiasi. Löydät voimaa hypätä uusille urille tai käynnistää bisneksen tai luovan projektin, joka on aina odotellut taka-alalla.

Ryhdyt rakastamaan itseäsi päivä päivältä enemmän. Näin ollen ihmissuhteistasi tulee ravitsevampia, ja ne perustuvat molemminpuoliselle luottamukselle, avoimuudelle ja kunnioitukselle.  Saat kokea tulevasi rakastetuksi sellaisena kuin olet.

Suhteesi lähisukulaisiin tulevat kokemaan myös muutoksen. Se voi alkuun olla räiskyväkin, mutta asettuu aiempaa rehellisempiin ja parempiin uomiin ajan myötä.

En lupaa, että tämä retriitti poistaa kaikkia elämäsi haasteita taikaiskusta. Uhriutumisen ulkopuolelle astuminen on kuitenkin täysin mahdollista. Se ei tapahdu käden käänteessä, mutta tuntuvan muutoksen siihen suuntaan voi polkaista käyntiin yhdessä viikonlopussa.

Kenelle se sopii?

 Tunne Juuresi -retriitti on niille, jotka:

 • Ovat kyllästyneet pienentämään itseään ja kohtuuttoman hankaliin ihmissuhteisiin.
 • Ovat kyllästyneet teeskentelemään, että asiat ovat paremmin kuin ovat niin töissä kuin kotona.
 • Eivät halua enää lakaista vanhoja suhde- ja perheongelmia maton alle.
 • Haluavat antoisia, tasa-arvoisia ja onnellistuttavia ihmissuhteita.
 • Haluavat seistä omilla jaloillaan – ja silti kyetä ottamaan tukea vastaan.
 • Haluavat oppia tuntemaan omat sukujuurensa, oman varjonsa ja valonsa
 • Haluavat pelosta huolimatta valita rakkauden.

Retriitti tulee olemaan 4 päivän intensiivinen prosessi. Aiemmasta kokemuksesta tunnetyöskentelyn, NLP:n, terapian tai meditaation parissa on hyötyä. Viikonloppu soveltuu erinomaisesti valmentajille ja parantajille ja sellaisiksi tähtääville itsetuntemusta ja omia juuria tukevoittamaan.

En suosittele tätä retriittiä ensikosketukseksi sisäiseen työhön (esim. TunneMestari tai henk. koht. valmennus on parempi aloituspaikka).

Palaute osallistujalta

Oma vapaampi elämä on ollut mahdollista ymmärtäessäni, millä tavoin sukupolvien yli siirtyvät tunnekuormat jumittavat minua itseäni alitajunnassa. Heti retriitissä tapahtui jo suurta helpotusta. Merkityksellistä tälle matkalleni oli saada vertaistukea ja todistaa muiden prosessia, yksin näitä käydessä läpi vertaistuki ei olisi mahdollista ja silloin samanlainen tunteidensa läpikäyminen olisi paljon raskaampaa. 

Merkittävänä retriitin osana oli maadoittuminen metsäkäyskentelyjen ja rumpumatkojen muodossa. Hyviä tapoja muistutuksena siitä, että elämme tätä hetkeä, vaikka menemme syvälle menneisiin. Kohdatessani omia kaunoja ja vihaani yhteydessä omaan sosiaalipanoraamaani tulin tietoisemmaksi siitä työstä, jota minun on vielä välttämätön tehdä voidakseni hengittää vielä kevyemmin arjessani. Käsittelimme retriitissä vanhaa vihaa ja saimme sille parannusta. 

Sain itsevarmuutta, selkeyttä, itsemyötätuntoa, myötätuntoa ja anteeksiantoa sukulaisilleni ja läheisilleni. Myös parisuhteeni ja muut läheiset ihmissuhteet hyötyvät merkittävästi perhesuhteideni käsittelystä.

– Janita, 32v

Mitä teemme retriitillä?

Menemme juurille, opimme olemaan uhriutumiseen liittyvän vihan kanssa ja pääsemme kosketuksiin sisäiseen voimaamme.

Käytännössä se tarkoittaa sitä, että:

 • Tutkimme esi-isien ja -äitien vaikutusta nykyiseen elämäntilanteeseesi.
 • Tiedostamme sukulinjoihin liittyvät tarinat ja tuomme niihin tarvittaessa uusia voimaannuttavia näkökulmia
 • Tutkimme miten lapsuudenaikaiset ihmissuhteet ovat tallentuneet alitajuntaasi
 • Tiedostamme omat suhdekäyttäytymisen haavat alitajunnan tasolla (esim. läheisriippuvuus, narsismi, heikot rajat)
 • Muunnamme alitajuiset ihmissuhderakenteet sinua paremmin palvelevaksi
 • Opimme vahvan meditaation vihan ja muiden negatiivisten tunteiden kohtaamiseen
 • Treenaamme rajojen laittamista helppojen ja hauskojen harjoitusten avulla
 • Juurrut vahvemmin itseesi ja saat voimaa ruveta elämään itsesi näköistä elämää ♥

Menetelmänä toimii sosiaalipsykologiaan ja NLP:hen (neurolingvistinen ohjelmointi) perustuva sosiaalipanoraama höystettynä rumpumatkoilla, meditaatiolla, laululla ja tanssilla.

Lisäksi käydään metsässä, saunotaan tai ollaan iltanuotiolla ja syödään hyvin. 🙂

Ohjaaja

Ohjaajana toimii tunnevalmentaja ja lauluntekijä Noora Korppi, jolla on kokemusta kouluttamisesta yli 10 vuoden ajalta ja coachingista ja NLP:stä vuodesta 2013. Jos et tunne minua ennalta, käy tutustumassa ajatus- ja tunnemaailmaani YouTubessa: https://www.youtube.com/NooraKorppi

Tässä erään aiemman retriittiläisen kuvaus minusta:

Noora yhdistää taitavasti eri oppejaan shamanistisessa maailmankatsomuksessa ja NLP-harjoituksissa. Menetelmät tukevat hyvin toisiaan. Nooralla on myös ilmiömäinen huomiokyky kunkin tunneprosessille ja hän osaa ottaa kopin heti, jos lähtee menemään epätoivottuun suuntaan, josta lempeästi ohjaa takaisin oikealle tielle. Noora on aito, hän ei liimaile sanoja tai merkityksiä kiiltokuviksi käsitteiden ympärille, hän uskoo siihen mistä puhuu. Hän ei ohjaajana nosta itseään osallistujia korkeammalle ja on siitäkin syystä helposti lähestyttävä. Hän näyttäytyy keskeneräisenä, arvokkaana ihmisenä siinä missä me muutkin olemme sitä eikä tuo turhaa glorifiointia henkisen tien opiskelulle tai erilaisille keinoille tutustua omaan henkisyyteensä. 

Kurssipaikka

Kurssipaikka on vielä hakusessa, ja haaveissa siintää Lappi. Jos sinulla on mielessä jokin sopiva mesta n. 12:lle hengelle, vinkkaa!

Käytäntö ja hinta

Aloitamme saapumisella iltapäivästä / alkuillasta. Kurssi loppuu neljäntenä päivänä klo 15.

Retriitin hinta on 670€.

Vertailun vuoksi vastaavanlaisen valmennusprosessin käyminen yksilöohjauksessa maksaa 1170€.

Hinta sisältää:

 • Yhteisen ohjelman ja harjoitteet
 • Henkilökohtaista ohjausta jokaiselle osallistujalle
 • Maittavan kasvispainotteisen ruuan
 • Sänky- tai patjamajoituksen (omilla lakanoilla)
 • Kurssin jälkeiseksi vertaistueksi uusia ystäviä, joiden kanssa olet yhdessä matkannut läpi syvästi muuttavan kokemuksen

Vanhan on kuoltava
Kaunojen kaikottava
Vihan pelon poistuttava
Omat juuret luotava

Ilmoittautuminen

Ota kurssi kohti tasapainoisempia ja rakastavia ihmissuhteita ja ilmoittaudu mukaan mahdollisimman pian. Paikkoja on rajoitetusti (max. 10).

Jos haluat kysyä lisää, niin pistä sähköpostia osoitteeseen noora@noorakorppi.fi. Voit toki soittaa myös: 040 140 6221. Vastaan mielelläni kysymyksiisi!

Juurilla tavataan!
Noora

3 + 14 =

Palaute vastaavanlaisen yksilöprosessin läpikäyneeltä valmennettavalta

Minkälaista on elämäni, kun prosessista on kulunut noin vuosi? Vakaampaa ja tasaisempaa. Koen syvempää sisäistä turvallisuutta. Koen olevani yhteydessä itseni kanssa. Ymmärrän itseäni paremmin. Rajat on selkeämmät. Lempeys ja myötätunto itseäni kohtaan on lisääntynyt. Epävarmuus, ahdistus, epämääräinen turvattumuuden tuntu hälventynyt. Luotan enemmän elämääni ja itseeni. En ole enää menneisyyden otteessa vaan olen kohdannut sitä ja saanut ymmärrystä ja korjaavia kokemuksia. Nyt on tasaisempia ja kypsempiä ja terveitä ihmissuhteita

-Liina, 34v

Pala omaa tarinaani

Olen rämpinyt oman itsenäistymisprosessini suossa vuodesta 2011. Olen kouluttautunut ja kolunnut erinäisiä valmennuskursseja ja ohjaajia uutterasti, etsien niitä kaikkein toimivimpia juttuja sieltä jostain NLP:n, tuloksiin orientoituneen coachingin, taideterapian, vapaan tanssin ja syvähengityksen välimaastosta.

Koen, että olen vihdoin löytänyt jotain niin olennaista ja tärkeää, että haluan jakaa sen kanssasi.

Olen käynyt itse retriitillä ohjattavan lapsuudenperheen sosiaalipanoraaman muutosprosessin läpi vuonna 2016. Vaikka ihmissuhteiden rakenteita koskevien muutosten tekeminen tiedostamattoman mielen tasolla onkin nopeaa, meidän kehomme ja tunnepuolemme reagoi muutoksiin täysin omassa tahdissaan ja hitaammin. Muistan tarkkailleeni huvittuneena vielä puolenkin vuoden jälkeen prosessista, miten ryhdyinkin täysin automaattisesti toimimaan haastavissa ihmissuhdetilanteissa toisin. Opin vetämään rajoja, pitämään puoliani ja arvostamaan itseäni enemmän. Ja vielä kahdenkin vuoden jälkeen, vaikutukset tuntuvat yhä.

Enkä olisi vielä 2013 NLP-polkuani aloittaessani uskonut, että suhteeni vanhempiini voisi kääntyä niinkin hyväksi kuin se tänä päivänä on. Saati sitten, että ihmissuhteista voisi tulla näin antoisia. Tai että pitäisin omasta seurastani näin paljon. Olen vihdoin ruvennut ymmärtämään, mitä se itsensä rakastaminen ihan käytännön tasolla tarkoittaa.

Nyt uskallan sanoa ääneen, kun tarvitsen omaa tilaa tai apua. Tiedän paremmin kuin ikinä, mitä kaipaan voidakseni hyvin ihmissuhteissani – ja itseni kanssa. Minulla on voimaa valita, mihin tahtiin ja mille raiteille elämäni etenee. Ja vihdoin, pieni askel kerrallaan, olen ruvennut luottamaan siihen, että elämä ihan oikeasti kannattelee minua.

Sittemmin olen ohjannut vastaavaa prosessia henkilökohtaisille valmennettavilleni, ja hämmästyn edelleen joka ainoa kerta sen vaikutuksista. Vuonna 2018 ohjasin prosessin ensimmäistä kertaa retriitillä kahdelle pienelle ryhmälle. Kaikki olivat sitä mieltä, että vertaistuki oli äärimmäisen arvokas apu tässä työskentelyssä.

Tämän syksyn yksilövalmennussessioissa on käynyt selväksi, että tarvetta tällaiselle nopealle ja tehokkaalle, syvemmän tason ihmissuhdesolmuja avaavalle prosessille olisi tarvetta. Siksi päätin tarjota parhaan osaamiseni käyttöösi ja järjestää tämän retriitin uudestaan. 

Meistä jokainen ansaitsee tulla rakastetuksi juuri sellaisena kuin on!


Mitä kaikkea tarvitaan, jotta voimme todella juurtua itseemme ja oman näköiseen elämään?

Meidän on tiedostettava juuremme

Millaisia ovat sukulinjojemme tarinat ja taakat? Ne ovat vahva osa omaa persoonaamme ja vaikuttavat nykypäivän ihmissuhteisiimme. Eivätkä ne solmuun kasvaneet juuret lähde aukeamaan ennen kuin niiden olemassaolon ja vaikutuksen tiedostaa. Tämän osaston tarkkailussa tiedostamattoman mielen ihmissuhderakenteita valottava sosiaalipsykologiaan ja NLP:hen perustuva sosiaalipanoraama on aivan lyömätön menetelmä.

Kirjoitin sosiaalipanoraamasta vastikään artikkelin, jonka ohjeiden avulla voit laatia oman nykypäivän ihmissuhdekarttasi. Koska retriitimme työskentely nojaa vahvasti tähän työkaluun, toivon että olet tutustunut siihen ennen osallistumistasi.

Meidän on kohdattava vihamme

Se mikä meitä pelon ja häpeän lisäksi usein kosolti rajoittaa, on viha. Varsinkin ne, jotka ovat kasvaneet kiltteyteen, ovat niitä, jotka ovat kauimpana omasta aggressiostaan ja omasta voimastaan.

Tosiasiahan on, että me vihaamme sukuamme, ainakin jollain tasolla. Toki rakastamme heitä myös, mutta ei sitä vihaakaan voi sivuuttaa. Kaunat on kohdattava ja käsiteltävä rakentavalla tavalla. Vasta sitten olemme vapaita kasvamaan omaksi itseksemme omia sukujuuriamme kunnioittaen.

Meidän on tunnettava valomme

Olen tehnyt paljon ns. varjotyöskentelyä, johon kuuluu oman pimeän puolensa ja negatiivisten tunteittensa kohtaaminen. Vasta tänä keväänä löysin sen puuttuvan palasen, joka tuntui loksauttavan kokonaisuuden kohdilleen. Vastapainoksi tarvitaan valoa ja rakkautta joltakin itseäni suuremmalta ja viisaammalta taholta, olkoon se vaikka nimeltään korkeampi tietoisuuteni.

Ei yksin valo, ei yksin varjot. Tähän ihmisyyden kokemukseen kuuluu kaikki puolet. Ja meidän on kyettävä kohtaamaan ne kaikki. Se on sitä suurinta rakkautta.

JuuriYhteys-retriitin ohjelma on rakennettu näiden kolmen olennaisen osan varaan: me kasvatamme juuremme, kohtaamme varjomme ja löydämme valomme. Saat retriitiltä mukaasi työkaluja, joiden avulla voit vahvistaa oppimaasi ja syventää yhteyttä itseesi viikonlopun jälkeenkin.

Ilmoittaudu mukaan nyt!

Jos olet jo kypsä vetämään vääriä tyyppejä puoleesi, olemaan kiinni draamassa ja pienentämään itseäsi, on korkea aika ottaa ratkaiseva askel kohti vapaampaa ja helpompaa olemista ja ennen kaikkea toimivia ihmissuhteita.

Täytä lomake ja lähde mukaan JuuriYhteyden mukanaan tuomaan mullistavaan seikkailuun!

6 + 5 =